Kezdő oldal
Gyártási folyamat Élettani hatások Cégismertető Kapcsolat Galéria
Cégismertető
 


Az alapanyag előállítás teljes mértékben, a családi gazdaságunkban történik. Mi magunk gondozzuk a földjeinket és a gyümölcsösöket – és tesszük mindezt a legnagyobb körültekintéssel. Gazdaságunk az ország északkeleti részén, a gyümölcstermesztéséről híres, megfelelő talaj és klimatikus viszonyokkal is megáldott Szabolcsban található. Családunk 1995-től foglalkozik gyümölcstermesztéssel. Ma már a fő tevékenységünk az alma és meggytermesztés, valamint a natúr almalé előállítás.

Közel 20 hektár gyümölcsöst gondozunk, ebből 15ha alma, 4ha meggy és kisebb mennyiségben egyéb gyümölcs (körte, barack). E mellett kisebb mértékben zöldség és egyéb szántóföldi növények termesztésével is foglalkozunk. Az összes földterületünk 2004-től az „AKG” Agrár- környezetgazdálkodási programban szerepel. A termelés államilag ellenőrzött formában történik nagy hangsúlyt fektetve a KÖRNYEZETVÉDELEMRE.

Almafajtáink igen változatos képet mutatnak, mert találhatóak nálunk úgynevezett hagyományos és rezisztens fajták is. Rezisztens fajtáinknál -gombabetegségeknek ellenálló- növényvédelmi kezelést évente 3-4 alkalommal végzünk.  Ültetvényünk 80%-a e fajtákból tevődik össze. A növényvédelemnél „zöld” kontakthatású növényvédelmet alkalmazunk, mely során a növénybe nem kerül vegyi anyag, és a felhasznált anyagok elbomlanak.

Hagyományos almafajtáink: Jonathan, Idared, Golden Delicious, Jonagold, Gála Must, Granny Smith.
Rezisztens almafajtáink: Príma, Freedom, Florina, Remo, Rewena, Reglindis, Reanda, Relinda.

Meggyfajtánk: a közkedvelt Kántorjánosi fürtös.

Fő célunk olyan termékek előállítása, amelyek mentesek minden mesterséges és káros anyagtól. Gazdálkodásunk környezetbarát, megfelelő gyakorlatot alkalmazunk a különböző élőlények védelmére, amelyekkel közös földet birtoklunk.

Alma, alma-meggy és alma-körte gyümölcslevet gyártunk. Gyümölcsleveink gyártásakor nem teszünk hozzá, és nem is veszünk el semmit a gyümölcsből – ez csak természetes almalé. Semmi káros kémiai anyag, semmi adalékanyag, semmi tartósító, semmi íz fokozó – ez „csak” almalé. A közismert mondás egy picit kiegészítve: „az vagy amit megeszel”; „és amit megiszol”.  

Személyi feltételek:
- a családi gazdálkodásban, a termék előállításban a család 3 tagja vesz részt. Alkalmi   
munkaerőt a betakarítási és metszési feladatok elvégzésére veszünk igénybe.

-a gazdálkodó család tagjai különböző felsőfokú vagy főiskolai szakképesítésekkel
rendelkeznek./műszaki, informatikai, mezőgazdasági/           
 
Tárgyi feltételek:
Jelenlegi termelési szerkezetünknek megfelelően arányos szintű alapvető
eszközellátással, tárolási és raktározási feltétellel rendelkezünk.

 

| kezdő oldal | gyártási folyamat | élettani hatások | cégismertető | kapcsolat | galéria |
TokoTeam Bt. 2151, Fót Szent Benedek utca 14. Tel.: + 36-70 622 16 56, E-mail: info@almanedu.hu
TokoTeam Bt. - Minden jog fenntartva ©