Ananász smoothie almalével

Egészséges, finom, hűsít, könnyű elkészíteni! Ez az ananász smoothie almalével, amelyet az Almanedű 100 százalékos natúrlevéből egy turmixgéppel vagy egy smoothiekészítővel pillanatok alatt elkészíthetsz. Behűtve vagy akár jéggel is fogyaszthatod a különleges ízű italt.

.

Hozzávalók – 1 pohárhoz

  • 2dl Almanedű 100 százalékos almalé
  • 1 karika megpocolt, felkockázatott friss ananász
  • ízlés szerint tej, víz vagy joghurt

A hozzávalókat egy turmixgépben vagy smoothiekészítőben keverd össze és már fogyaszthatod is.

Tipp: az ananász legyen friss, mert a benne található értékes vitaminok, ásványi anyagok a konzerválásnál elvesznek.

Az ananász immunerősítőként, gyulladáscsökkentőként is hatékony, emellett fogyókúrázók is előszeretettel használják. Ma már a legtöbb boltban kapható. Azt a gyümölcsöt érdemes választanod, amelyik már illatos, de még kemény. Amelyiknek még zöld a héja, az éretlen és savanyú, a sárgásak, szárazabb levelűek pedig már túlérettek, régebb óta a polcon lehetnek.

Az ananász közepén található egy erősen fás rész, ezt el kell távolítani. Lehet kapni kifejezetten ananász hámozására és szeletelésére alkalmas eszközöket, amelyekkel „ki lehet fúrni” a héjából az ananászt és a fogyasztásra nem alkalmas közepét is eltávolítják. Akinek nincs ananászhámozója, az egy kés segítségével is elvégezheti mindezt. A gyümölcs két végét egy nagyobb késsel vágjuk le, a héját pedig hosszában metsszük le róla. Ha ezzel megvagyunk, hosszában vágjuk félbe, hogy a közepét el tudjuk távolítani.

Facebook
Pinterest