Mi mindenre jó az alma és a natúrlé?

Nem véletlen az az ismert mondsás, miszerint „minden nap egy alma az orvost távol tartja”. Az alma fogyasztása ugyanis számos jótékony hatással jár, segít az egészség megőrzésében.

Az alma tartalmaz:

  • kalciumot
  • foszfort
  • vasat
  • magnéziumot
  • nátriumot
  • káliumot
  • nyomelemeket
  • A-, B- komplex és C- vitamint.

Gyógyhatását a benne lévő ásványoknak köszönheti, amelyek az emésztési rendszerre hatnak. Magas a pektintartalma, ami a sejtfal alkotó része.

Fontos továbbá a héja, a cellulózrésze, amely segít „kisöpörni” a beleket. Általánosságban véve az alma tisztító hatású.

Depressziós betegség és alacsony vércukorszint esetén – amikor az agy nem kap elég glükózt – ajánlatos az alma fogyasztása.

Az alma savas tartalmával hozzásegít a gyomor és a belek mozgásának meggyorsításához.

Pektintartalma segíti az anyagcserét, valamint képes feloldani azokat a zsírokat (triglicerideket), amelyek a koleszterin lerakódását okozzák. Kiemelkedő a vér-, és máj-, vesetisztító tulajdonsága.

A natúr almalé rendszeres fogyasztása segít az egészség megőrzésében, hiszen nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot, 100 százalékban a gyümölcsből készül családi gazdaságunkban.

A natúr almalé tulajdonságai:

  • gazdag természetes savakban
  • gazdag vitaminokban
  • gazdag ásványi anyagokban
  • antioxidáns hatással rendelkezik
  • karbantartja a vércukorszintet, megakadályozva annak ingadozását, ezért fogyasztása ajánlott cukorbetegeknek
  • tisztítja a vért, az ereket
  • erősíti az idegrendszert.
  • segíti a szervezet vasfelvételét olyan más ételekből, mint például a tojás vagy a máj
  • jelentős kalciumtartalma is előnyös az emberi szervezetre, megakadályozva a későbbi csontritkulást.

Miért fogyassza más termékeinket is?

Meggy

A meggy az egyik legjobb antioxidáns. Van benne A- és C-vitamin, szelén, biofklavon. Segíti az emésztést, az idegek és a szív működését. Remek vízhajtó, alkalmas az alacsony vérnyomás, a szájbetegségek és légzőszervi panaszok, valamint a köszvény  kezelésére.

Körte

A körtét általában gyulladásos betegségek gyógyítására, az emésztési rendszer és a légutak gyógyítására használják. Az átlagosnál több benne a boron, ami a csontok és az izmok állapotára jótékonyan hat, enyhíti a reumatikus fájdalmat.

Cékla

 Jelentős a kálium-, kálcium- vas-, nátrium-, foszfor- és kéntartalma, valamint gazdag antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminban. Alacsony kalóriatartalmú, erősíti az immunrendszert. Magas folsavtartalma miatt kismamák számára ajánlott a fogyasztása. 

Fekete áfonya

Gazdag kálciumban, káliumban, nátriumban, vasban és foszforban. Kiemelkedő a C-vitamin-tartalma, erős antioxidáns hatású, hozzájárul a gyulladások, érbetegségek megelőzéséhez és kezeléséhez.
Csökkenti a szürkehályog kockázatát, támogatja a szívműködést, fertőtlenítő és baktériumölő hatású.   

Csipkebogyó

A csipkebogyóban az A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin mellett természetes a C-vitamin található, amely erősíti az erek falát és a szervezet védekezőképességét. Jótékonyan hat a vérnyomásra,  segíti az emésztést. Jó hatással van a szív egészségére is. Igazi vitaminbomba!

Váljék egészségére!

AZ OLDAL TULAJDONOSA A TOKOTEAM BT. | MINDEN JOG FENNTARTVA

POWERED BY WEBKOMPLEX | 2021