Kezdő oldal
Gyártási folyamat Élettani hatások Cégismertető Kapcsolat Galéria
Gyártási folyamat

Az ALMANEDÜ natúrlevek készítése során csak kézzel szedett, ép és egészséges almák kerülnek feldolgozásra.

1. A gyümölcsösből bekerült almákat gondosan átválogatjuk

2. Az átválogatás után többször, megmossuk és tisztítjuk.

3. Almák öblítés közben


4. A megtisztított almákat ledaráljuk, majd egy gyümölcsprés segítségével kinyerjük a 100%-os natúrlevet.5. Az így nyert natúrlevet egy szeparátoron keresztül átengedve, rozsdamentes acél tartályokba töltjük.6. A rozsdamentes acél tartályokból a natúrlé egy pasztörizálóba kerül, ahol 80°C-on hőkezeljük.7. A hőkezelt natúrlevet melegen töltjük a fóliatasakokba és a papírdobozokba, megőrizve így a gyümölcs eredeti illatát és aromáját.Az ízesített natúrlevek készítésekor a szintén kipréselt, hőkezelt gyümölcsök 100%-os levét megfelelő arányban adjuk hozzá a natúr almaléhez.

Ennek a technológiának köszönhetően a ALMANEDÜ natúrlé semmilyen tartósítószert, mesterséges színező, illetve aromaanyagot (E anyagot) és hozzáadott cukrot nem tartalmaz!

Bag-in-boxos csomagolás:

A bag-in-box csomagolási technológia lényege, hogy az italt egy több rétegű fólia tasakba töltik, ami egy tökéletesen záródó csappal van ellátva. Ezt a tasakot egy erős kartondobozba rakják. Ezt nevezik bag-in-boxnak, rövidítve BIB-nek.

Az ötlet a hetvenes években született Ausztráliában, ahol igen jelentős a bor- és gyümölcsléfogyasztás. Azóta óriási mennyiségű italt, többek között gyümölcsleveket, töltenek bag-in-boxokba világszerte.
 
A friss natúrlevet 1 évig lehet ezzel a technológiával tárolni és ez a minőségi garancia hűtött állapotban fennáll a doboz felbontása után 3 hétig. Ezen csomagolás egyik leglényegesebb tulajdonsága, hogy megvédi a gyümölcslevet az oxidációtól. A bag-in-boxos natúrlevek tovább maradnak frissek, miután kibontották a dobozukat, illetve a tasakukat, mert ez a technológia garantálja, hogy a gyümölcslé nem érintkezik levegővel egészen a teljes kicsapolásig. A tasak fokozatosan összezsugorodik, ahogy csapolunk belőle, így a belseje légmentes marad.

A felbontásától számított 3 hétig mindig ugyanolyan jó minőségű natúrlé csapolható, mint amilyen az első pohárba került!

A bag-in-box csomagolásnak számos előnye van a gyártónál, a kereskedőnél és a fogyasztónál egyaránt. A BIB tárolása kis helyigényű, a késztermék szállításánál és tárolásánál a térkihasználás optimális. A csomagolás tömege lényegesen kisebb, összehasonlítva az üveggel. Nincs gond a visszaváltással, hiszen a csomagolás egyutas, vagyis eldobható. Környezetvédelmi szempontból is ideális, hiszen a papírdoboz és a többrétegű fóliatasak újrahasznosítható.

HACCP Élelmiszerbiztonsági előírások alkalmazása:

Célkitűzés: Kiváló minőségű élelmiszer előállítása, forgalmazása, a fogyasztók bizalmának megnyerése és megtartása. Ezért a gyártási folyamat során Élelmiszerbiztonsági rendszert működtetünk. A Magyar Élelmiszerkönyv a FAO/WHO ajánlása, továbbá nemzetközi szakintézetek figyelembevételével kiépítettük és működtetjük a Veszélyelemzés Kritikus Szabályozási Pontok(HACCP) Élelmiszerbiztonsági Rendszert.

A rendszer kiterjed:
 - alapanyag termelésére, tárolására
- berendezések karbantartására és tisztítására
- személyi és üzemi higiéniára

A HACCP Élelmiszerbiztonsági Rendszer kiépítésével a kiváló minőség mellett az élelmiszerbiztonság oldaláról is garantálható a fogyasztó megelégedettsége.


| kezdő oldal | gyártási folyamat | élettani hatások | cégismertető | kapcsolat | galéria |
TokoTeam Bt. 2151, Fót Szent Benedek utca 14. Tel.: + 36-70 622 16 56, E-mail: info@almanedu.hu
TokoTeam Bt. - Minden jog fenntartva ©