Miért együnk almát?

Mert egészséges és segít megőrizni egészségünket. Az alma jótékony hatásai már régóta ismertek, összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Először is, az alma segíti az emésztést, ami leginkább a rosttartalmának köszönhető. Az alma rosttartalmának egyharmadát a pektin adja, mely javítja az anyagcserét, savtartalma pedig a bélmozgást serkentve kedvez az emésztési folyamatoknak. A székrekedés és hasmenés egyaránt orvosolható vele. Megköti a bélben a rákkeltő anyagokat, így

csökkenti a vastagbéldaganatok kialakulásának kockázatát.

Az alma szerepe fontos a koleszterin elleni harcban és kiváló hatású a cukorbetegség esetén is, mivel a vékonybél falát bevonva csökkenti a cukor felszívódását. A légutak tisztításával a gyulladás leküzdésében játszik szerepet. Az ásványi anyagok egész garmadáját hordozza magában: káliumot, kalciumot, cinket, fluort, jódot, szelént.  

Az almát sokféleképpen lehet fogyasztani, mert a benne rejlő hatóanyagok nagy részét a feldolgozás alatt és utána is megőrzi. A leghasznosabb, ha naponta megeszünk egy almát egészben, mert a benne lévő anyagok külön-külön korántsem olyan hatékonyak, mintha együtt vesszük őket magunkhoz.

(Forrás: webbeteg.hu)

Facebook
Pinterest