Almás-kiwis zöldfagyi

Végre itt a nyár! Eljött a házi készítésű fagylaltok ideje. Most egy olyan receptet mutatunk, amely az Almanedű 100 százalékos almalevének és a családi gazdaságunkban termesztett Granny Smith almának a felhasználásával is könnyen elkészíthető. Vigyázat, gyorsan elfogy!

Hozzávalók – 4 bőséges adag lesz belőle

  • 300 gramm hámozott, magozott feldarabolt savanyú zöldalma (Granny Smith)
  • 100 gramm hámozott, felkockázott érett kiwi
  • 100 ml Almanedű 100 százalékos almalé
  • 1 citrom leve és a héja reszelve
  • 125 gramm cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 150 gramm habtejszín
  • 50 gramm ricotta
  • ízlés szerint 1 evőkanál egész pisztácia (elhagyható)

Elkészítés: az almalét forrald fel, majd hűtsd vissza. Keverd bele a feldarabolt gyümülcsöket, facsard bele a citrom levét, tedd bele a héját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Turmixold össze, majd keverd bele a tejszínt és a ricottát. Újra turmixold addig, amíg a pisztáciaszemek finom darabokra esnek szét. Ha nem használsz pisztáciát, addig keverd, amíg sűrű, homogén masszát kapsz.

Innen többféleképpen folytathatod.

  1. Ha vannak szilikon fagyiformáid, tölts meg őket a masszával, szúrj bele mindegyikbe egy spatulát és tedd a fagyasztóba.
  2. Ha egyben szetenéd lefagyaszatni a masszát és majd gombócokban kiadagolni, akkor öntsd bele az egészet egy nagy fém tálba és tedd 4 órára a fagyasztóba. Félóránként keverd át, hogy ne legyenek a fagyiban nagyobb jeges darabok. Tálaláskor mentalevéllel és reszelt limehéjjal díszítheted.
  3. Ha van fagylaltkészítő géped, önts bele a masszát és a technika elvégzi a hátralévő műveleteket:)

Tipp: ricotta helyett mascarpone light krémmel is elkészíthető ez a finomság.

Jó fagyizást!

Az eredeti receptet, amely kicsit bonyolultabb, mert van egy külső rétege is, itt találod angol nyelven.

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest