Végre itt a nyár! Eljött a házi készítésű fagylaltok ideje. Most egy olyan receptet mutatunk, amely az Almanedű 100 százalékos almalevének és a családi gazdaságunkban termesztett Granny Smith almának a felhasználásával is könnyen elkészíthető. Vigyázat, gyorsan elfogy!
Hozzávalók – 4 bőséges adag lesz belőle
- 300 gramm hámozott, magozott feldarabolt savanyú zöldalma (Granny Smith)
- 100 gramm hámozott, felkockázott érett kiwi
- 100 ml Almanedű 100 százalékos almalé
- 1 citrom leve és a héja reszelve
- 125 gramm cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 150 gramm habtejszín
- 50 gramm ricotta
- ízlés szerint 1 evőkanál egész pisztácia (elhagyható)
Elkészítés: az almalét forrald fel, majd hűtsd vissza. Keverd bele a feldarabolt gyümülcsöket, facsard bele a citrom levét, tedd bele a héját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Turmixold össze, majd keverd bele a tejszínt és a ricottát. Újra turmixold addig, amíg a pisztáciaszemek finom darabokra esnek szét. Ha nem használsz pisztáciát, addig keverd, amíg sűrű, homogén masszát kapsz.
Innen többféleképpen folytathatod.
- Ha vannak szilikon fagyiformáid, tölts meg őket a masszával, szúrj bele mindegyikbe egy spatulát és tedd a fagyasztóba.
- Ha egyben szetenéd lefagyaszatni a masszát és majd gombócokban kiadagolni, akkor öntsd bele az egészet egy nagy fém tálba és tedd 4 órára a fagyasztóba. Félóránként keverd át, hogy ne legyenek a fagyiban nagyobb jeges darabok. Tálaláskor mentalevéllel és reszelt limehéjjal díszítheted.
- Ha van fagylaltkészítő géped, önts bele a masszát és a technika elvégzi a hátralévő műveleteket:)
Tipp: ricotta helyett mascarpone light krémmel is elkészíthető ez a finomság.
Jó fagyizást!
Az eredeti receptet, amely kicsit bonyolultabb, mert van egy külső rétege is, itt találod angol nyelven.