Jöhet egy almafröccs?

Hamarosan itt a nyár, egy forró napon vagy esti grillezésnél frissítő ital lehet az almafröccs. Elkészítése olcsó és csak pár perc. Fogyaszthatod jéggel vagy épp citrommal, díszítheted mentalevéllel, ahogy szereted. Bár szénsavas, egy pohárral azért a gyerekek is ihatnak belőle, hiszen az Almanedű 100 százalékos almalevében nincsen adalékanyagok, csak a gyümölcsöt tartalmazza, így egészséges!

Almafröccs citrommal és jéggel

Nézzük, hogyan is készül az almafröccs! Rendkívül egyszerűen, csak az arányokra kell figyelni a tökéletes ízhatás érdekében.

Hozzávalók (1 pohár)

  • 1 dl Almanedű 100 százalékos almalé
  • 1 dl szénsavas szóda- vagy ásványvíz
  • ízlés szerint jég
  • ízlés szerint citromkarika
  • ízlés szerint mentalevél

Elkészítés: ha jéggel fogyasztod, akkor először a jeget tedd a pohárba, majd öntsd bele az almalét. Ezt „fröccsentsd” fel a szódával. Ha nincs szódavíz, szénsavas ásványvizet is használhatsz, de a fröccs – az összes – szódával az igazi. A szódának ugyanis magasabb a szénsavtartalma, ezért „szúrósabb”, frissítőbb italt lehet vele készíteni. Tehetsz bele citromkarikákat vagy akár gerezdeket is, ha a savanykásabb ízek híve vagy. Az almafröccsben jól érvényesül a menta íze is, de egy pohárba 1-2 kisebb levélnél többet ne tegyél.

Tipp: figyelj oda, hogy lehetőleg 1:1 arányban vegyítsd az almalét és a szódavizet. Ha túl sok a szóda, egy híg löttyöt kapsz, amelyben elveszik az alma íze. Ha teheted, hűtött almalevet használj, főleg, ha jéggel fogyasztod.

Egészségedre!

Facebook
Pinterest